Vodnjanski Infobip želi proširiti poslovanje u Sarajevu

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Maj.2018, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodnjanski Infobip želi proširiti poslovanje u Sarajevu

SARAJEVO - Infobip, IT kompanija iz Vodnjana, ima namjeru proširiti poslovanje u Sarajevu i povećati broj zaposlenih na više od 500, prenosi sajt Općine Centar.

- U Sarajevu imamo regionalni ured koji zapošljava oko 150 ljudi, a u narednom periodu planiramo proširiti naše poslovanje u glavnom gradu BiH. Naš dugoročni plan je gradnja novog poslovnog prostora na oko 5.000 metara kvadratnih koji će zapošljavati preko 500 ljudi. Nadamo se da će nam u potrazi za novom lokacijom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << pomoći lokalna zajednica - rekao je izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić na današnjem sastanku sa predstavnicima Općine Centar.

Infobip je globalna IT i telekomunikacijska kompanija koja pruža usluge mobilnih komunikacija u oblaku za poslovne korisnike. Usluge Infobipa danas dopiru do četiri milijarde ljudi. Utemeljen 2006. godine u Vodnjanu, Infobip je izrastao u jednu od vodećih svjetskih platformi za obradu i dostavu poruka za poslovne korisnike. Danas zapošljava 1.200 ljudi u više od 50 ureda na šest kontinenata, što je čini uvjerljivo najvećom softverskom kompanijom u Hrvatskoj.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.