Izvor: B92, 19.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vodićemo 'rat' oko tablica"

Beograd -- Ministar kapitalni Velimir Ilić ne odustaje od svoje ideje da se vlasnicima crnogorskih tablica dozvoli preregistracija.

Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić је јuče najavio da će Vladi Srbije predložiti da se vlasnicima automobila sa crnogorskim tablicama dozvoli preregistracija, uz doplatu od 300 evra.

Vozači koji su u skladu sa Vladinom uredbom platili carinu i porez tvrde da su nepravedno kažnjeni. "Ja sam uvezao kola >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i platio 2.000 evra porez, a mogao sam da uštedim te pare i uvezem preko CG – ako su pričali jedno, ne mogu da menjaju", kaže jedan od građana.

Ministar Ilić demantuje da se na taj način bori za naklonost birača u Srbiji. On kaže da se za preregistraciju zalagao pre početka kampanje, najviše zbog toga što je to veliki saobraćajni problem koji je, podseća, u nadležnosti njegovog ministartsva.

"Mi im skidamo tablice, oni ih ponovo stavljaju, pa uzmu falš tablice" imamo puno problema sa tim. Ima tu i onih koji jedva sastavljaju kraj sa krajem, jedva su izdvojili sredstva, voze svoje porodice, treba im za posao", kaže Ilić.

Ovaj predlog neće proći na sednici Vlade, jer jedini nadležni za ovo pitanje, ministarstva za finansije i za ekonomske odnose sa inostranstvom, ostaju pri stavu da vlasnici moraju da plate carinu, porez i da vozila ispunjavaju uslov Euro 3.

"Imajući u vidu da je Parivodić u ovom trenutku koordinira i ministar finansija i da su oba ministarstva imala istovetan stav povodom preregistracije - sumnjam da predlog može da prođe na sednici Vlade, kaže Vlatko Sekulović iz Ministartsva za ekonomske odnose sa inostranstvom.

Ministar za kapitalne investicije kaže da će biće protivrečnosti. "Vodićemo rat, nije prvi put, ali će se doneti odluka koja se mora poštovati", kaže Ilić.

Ukoliko ovaj predlog bude usvojen na sednici Vlade, preregistracija će biti moguća već od 2007. godine, obećava ministar Ilić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.