Vodeni grad u Budvi dižu - Rusi

Izvor: B92, 11.Okt.2014, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodeni grad u Budvi dižu - Rusi

Opština Budva ponudila veliki plac na brdu Topliš u zakup na 30 godina. Ruski partner, nezvanično, zainteresovan za projekat izgradnje, pišu Novosti.

Veliki plac na brdu Topliš, iznad najčuvenije jadranske diskoteke "Top hil“, ide na - tender.

Opština Budva ponudila je u zakup na 30 godina pet hektara svoje zemlje, uz godišnju kiriju od 240.000 evra. Cena se umanjuje za polovinu dok traje pribavljanje odobrenja za gradnju i "stavljanje objekta u funkciju“, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne duže od dve godine.

Od Top hila 270.000 evra

Od zakupa zemlje na kojoj se nalazi "Top hil“, najveća diskoteka na otvorenom u regionu, koja tokom leta okuplja muzičke zvezde Balkana, ali i Evrope i sveta, opština godišnje inkasira 270.000 evra. Računa se da će lep prihod donositi i zabavni park, koji će i te kako upotpuniti turističku ponudu Budve.

A objekat koji će se graditi zove se zabavni park. Biće izgrađen na površini od skoro 50.000 kvadrata sa raznolikim sadržajima. Svakako da će najatraktivniji biti vodeni grad, za koji su poodavno urađeni projekat, potrebna infrastruktura i nabavljena oprema. Pošto je propao projekat firme Numerico trading limited za vodeni grad, za šta je opozicija duže vreme kritikovala vlast tražeći da se izvedu računi oko njega, oprema vredna oko dva miliona evra smeštena je u skladišta Luke Bar.

Za "ležarinu“ Budvani izdvajaju godišnje prilična sredstva. Opština je preuzela vraćanje kredita od 1,6 miliona evra za vodeni grad, dok opremu prodaje. Jedna od tenderskih obaveza je i da budući zakupac i graditelj preuzme pomenutu opremu.

Opština je, do sada, za uređenje lokacije na kojoj će nići vodeni grad, infrastrukturu za projekat i gradnju objekata za diskoteku, parkinge i drugo utrošila 11,5 miliona evra.

Zabavni park će imati mnogobrojne sportsko-rekreativne i turističke sadržaje. U Budvi se, doduše nezvanično, priča da je za projekat izgradnje zainteresovan ruski partner.

Foto: OliBac/Flickr

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.