Izvor: B92, 01.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda na superanalizu

Podgorica -- Crnogorski ministar zdravlja kaže da proizvođači flaširane vode, čiji su proizvodi povučeni s crnogorskog tržišta, mogu tražiti superanalizu

Miodrag Pavličić je rekao da su uzimani slučajni uzorci voda na tržištu Crne Gore, kako domaćih tako i proizvođača iz Srbije, nakon informacija da je u Srbiji utvrđena neispravnost voda "Akva viva", vrnjačkog "Vrela", vlasinske "Rose", rakovačke "Bivode", kao i "Minakve".

Pavličić je ponovo odbacio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primedbe proizvođača mineralne izvorske vode iz Srbije da je njegovo ministarstvo otpočelo trgovinski rat protiv Srbije, zabranom prometa pet mineralnih voda: "Mi imamo redovne aktivnosti. Osim redovnih aktivnosti, mi smo našli to što smo našli. Naravno, intenzivnije smo proveravali pomenute vode iz Srbije i našli smo da je najveći broj tih voda, koje su u Srbiji nađene kao neispravne, što se tiče bakteriološke ispravnosti. Takvi nalazi su nađeni i u našim analizama. Dakle, nema nikakvog razloga da se tvrdi da postoji politička obojenost ovakvih odluka."Kako je saopštio, od za sada urađenih analiza 74 uzorka vode, 36 je bilo ispravno, a 38 neispravno. Pavličić je rekao da su u pet voda proizvođača iz Srbije, čija je neispravnost utvrđena, pronađene bakterije bile u dvostruko većoj količini od dozvoljene, pa čak i nekoliko puta većoj koncetraciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.