Voda na Jarunu opasna po zdravlje

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Maj.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda na Jarunu opasna po zdravlje

ZAGREB - Ovog se ljeta Zagrepčani vjerojatno neće smjeti kupati na plažama Malo jezero i Otok Univerzijade na Jarunu jer je tamo voda opasna za zdravlje.

O tom će prijedlogu odlučivati gradski zastupnici na sjednici Skupštine koja će se održati 2. lipnja, kada će u svoje klupe dobiti Godišnju ocjenu kakvoće voda na kraju prošlogodišnje sezone kupanja, koja pokazuje kako je u Jarunskom jezeru pronađena povišena koncentracija Escherichie coli. Nije to prvi put: i u >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sezoni jezera su bila puna crijevnih enterokoka i Escherichije coli, ali tada niti jedna plaža nije bila zatvorena za kupanje.

Godišnja ocjena kakvoće voda, koju je proveo Zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar, pokazala je kako je na četiri mjesta s kojih je voda uzimana pronađena velika koncentracija Escherichie coli. Gutanjem takve vode mogu se dobiti razne crijevne zarazne bolesti. Djeca su često najugroženija, posebno ona koja imaju slabiji imunitet...

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.