Izvor: B92, 28.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Voda iz magacina nema bakterije"

Beograd -- Uzorci vode iz magacina proizvođača pet mineralnih voda su mikrobiološki ispravni.

Kako je izjavio načelnik Sektora za inspekcijski nadzor pri Ministarstvu poljoprivrede Srbije Nenad Vujović, rezultati ukazuju na to da je prisustvo aerobnih mezofilnih bakterija u ranije uzetim uzorcima najverovatnije rezultat loših uslova čuvanja i skladištenja.

Inspekcija Ministarstva poljoprivrede je kontrolom u maju u vodama "vrnjačko vrelo", "vlasinska rosa", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "rakovička bivoda", "akva viva" i "minakva" našla velike količine aerobnih mezofilnih bakterija. Posle kontrole doneta su rešenja zabrane prometa tih proizvoda i protiv proizvođača je pokrenut postupak.

Iz istog razloga Ministarstvo zdravlja Crne Gore naložilo je povlačenje sa tržišta pet vrsta vode proizvođača iz Srbije, odnosno "akva vive", "rose", "vlasinske rose", "duboke" i "bistre".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.