Voda došla do kuća u prigradskim naseljima Siska

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Mar.2018, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voda došla do kuća u prigradskim naseljima Siska

SISAK - Voda iz Odranskog polja došla je do kuća u sisačkim prigradskim naseljima. Vodostaj Odre i dalje raste, a prelila se voda i iz Lonjskog polja.

Vodostaj Kupe na sisačkom području još je u laganom porastu pa su u ugroženim pokupskim mjestima Letovaniću, Starom Brodu i Žažini i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplava.

U sisačkom prigradskom naselju Sela voda se izlila iz Odranskog polja i potopila Školsku ulicu i nekoliko kuća, javlja HRT. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

Prema najavama, očekuje se da će vodostaji Kupe i Odre narasti još dvadesetak centimetara tako da bi se mogao ponoviti scenarij iz 2014. godine i moglo bi biti poplavljeno pedesetak kuća. Na terenu su vojska, vatrogasci i volonteri Crvenog križa, a pomažu i građani.

Također, na državnoj cesti D36, na dijelu Sisak-Popovača, prelila se voda iz Lonjskog polja i na tim se mjestima grade zečji nasipi.

U Letovaniću pada snijeg. Vodostaj Kupe je oko 960 cm, što je 30-ak cm manje od maksimuma.

HCK dostavlja lijekove mještanima do kojih se teško dolazi zbog poplavljenog područja. Oko 11 sati 50-ak hrvatskih vojnika uputilo se prema šumi Brezovica. Ondje se prelijeva voda preko državne ceste pa će se morati izgraditi nasip.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.