Voće koje na malo zemlje donosi velike pare VIDEO

Izvor: B92, 22.Apr.2016, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voće koje na malo zemlje donosi velike pare VIDEO

Blace -- U Šumadiji se voćari pretežno odlučuju za uzgoj kupine. Ratari koriste svaki pedalj svoje zemlje, a ovo voće je isplativo jer uspeva na svim tipovima zemljišta.

Kupina je pogodna jer ima i dobru otkupnu cenu. Na malim površinima isplativ je i uzgoj jagoda.

Srđan Simić iz sela Trbunje i njegov komšija Seniša Anđelković među prvima su počeli da gaje kupine i maline u svom selu.

Simić je za sadnju kupina angažovao je 15 radnika, pomogle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su mu kako kaže komšije, prijatelji i prolaznici.

Anđelković je prvi zasadio kupinu u svom selu, na skromnih 10 ari – 400 sadnica, a očekuje prinos oko 3.000 kilograma. Seniša je posadio i jagode, pored malina i kupina, jer na maloj površini ovo voće može doneti dobru zaradu.

„Nemam mnogo zemlje, ali gledam da je maksimalno iskoristim i ostvarim što veći prihod“, kaže on, dodajući da mu je poljoprivreda jedini izvor prihoda.

Kako i koliko se isplati uzgoj ovih voćki pogledajte u video prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.