Vlasnici srušenih objekata u Savamali tuže državu i Grad Beograd

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Maj.2016, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlasnici srušenih objekata u Savamali tuže državu i Grad Beograd

BEOGRAD - Vlasnici lokala, čije su objekte u Hercegovačkoj ulici bagerima u noći 25. aprila porušili za sada nepoznati počinioci pod fantomkama, najavili su da će tužiti državu Srbiju i Grad Beograd.

Oni navode da će zaštitu zatražiti i od međunarodnih institucija i da očekuju obeštećenje za pretrpljenu štetu i izgubljenu dobit.

Vlasnik preduzeća Transport peroni Vladimir Marković kaže da je to preduzeće 2001. godine zaključilo ugovor o zakupu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << tada SR Jugoslavijom-Komisijom za administrativna pitanja Savezne Vlade prema tadašnjim propisima i da su svi sagrađeni objekti dobili saglasnost nadležnog organa a preduzeće je 2003. godine podnelo zahtev za legalizaciju, koja ni do današnjeg dana nije okončana.

Vlasnik firme Iskra d. o. o. Dušan Miljević, čijih 1.000 kvadrata poslovnog prostora je srušeno u Hercegovačkoj ulici, kaže da ih je gradila državna firma pre 50 godina, a da on nije dodao ništa od kada je kupio preduzeće.

Kako kaže, osim što mu je imovina srušena, Grad je izvršio i bespravnu eksproprijaciju 1.400 kvadrata zemljišta, a u trenutku rušenja nijedan objekat njegove firme nije ispunjavao zakonske uslove da bude srušen, pošto su neki objekti imali važeću privremenu dozvolu, neki važeću upotrebnu dozvolu, a neki važeću građevinsku dozvolu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.