Izvor: B92, 06.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlahović za razgovor sa Inom, ali ne o Beopetrolu

Beograd -- Ministar za privredu i privatizaciju Srbije Aleksandar Vlahović najavio je u subotu da će iduće nedelje pozvati na razgovor predstavnike hrvatske naftne kompanije "Ina", ali i da tema tih razgovora ne mogu biti obeštećenje ili eventualni povraćaj imovine "Beopetrola", za koju "Ina" tvrdi da je u njenom vlasništvu. "Tu je (u slučaju privatizacije Beopetrola) i za Ministarstvo i za Agenciju za privatizaciju stvar potpuno čista i jasna. Mi smo u završnoj fazi privatizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i pregovora sa 'Lukoilom' i ja očekujem da će u narednih mesec dana doći do potpisivanja kupoprodajnog ugovora", rekao je Vlahović Radio Beogradu.

Navodeći da je Ministarstvo otvoreno za razgovore sa svim potencijalnim investitorima, ali i da "nema nameru da vodi razgovore o povraćaju imovine "Ine", on je kazao i da su sa predstavnicima te kompanije mogući "svi drugi razgovori" - o ulaganju "Ine" na srpskom tržištu i eventualnoj njenoj saradnji sa Naftnom industrijom Srbije. "Na tom sastanku bi se razmotrilo pitanje statusa imovine Ine u Srbiji u vezi sa postupkom privatizacije firme 'Beopetrol' i eventualnom prodajom dela imovine Ine", navedeno je u pismu uprave hrvatske kompanije, koju je medijima dostavilo Ministarstvo za privatizaciju Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.