Izvor: B92, 14.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlahovic predlaze hitnu privatizaciju NIS-a

Beograd -- Ministar za privatizaciju Aleksandar Vlahovic ocenio je da se neopravdano kasni sa privatizacijom delova Naftne industrije Srbije, iako mogu da se prodaju u roku od sest meseci, po veoma dobroj ceni. U izjavi za Radio B92 on podseca da je u maju prosle godine predlozeno da se uljne rafinerije u Krusevcu i Beogradu izdvoje iz NIS - a, ali da se Ministarstvo energetike i Upravni odbor kompanije jos nisu izjasnili.

Vlahovic tvrdi da prodajom ovih preduzeca NIS moze doci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do novca za modernizaciju rafinerija u Pancevu i Novom Sadu i restrukturiranje kompanije, a da pritom ne bude narusen njen tehnolosko-ekonomski sistem: "Mi smo predlagali jos od maja prosle godine da se iz sistema NIS-a izvuku Rafinerija ulja iz Beograda i Rafinerija ulja iz Krusevca. Nas zahtev je vise puta upucen i Upravnom odboru NIS i sve dok se to izdvajanje ne desi, mi necemo biti u situaciji da krenemo u privatizaciju. Mislim da NIS ukoliko zeli da podigne tehnicki nivo rafinerija, moze i da na ovaj nacin dodje do sredstava za finansiranje restrukturiranja NIS-a", kaze Vlahovic. Prema misljenju Vlahovica, po ovom sistemu mogu se uspesno privatizovati Elektroprivreda Srbije i ostala javna preduzeca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.