Vlada želi aranžman sa MMF-om

Izvor: B92, 03.Feb.2014, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vlada želi aranžman sa MMF-om"

Beograd -- Ministarka energetike u ostavci Zorana Mihajlović izjavila je da još nije napravljen konkretan plan ušteda u budžetu koje zahteva Međunarodni monetarni fond.

Ona je novinarima prilikom obilaska toplane "Novi Beograd" kazala da će Ministarstvo finansija tek izaći sa konkretnim predlogom ušteda, naglasivši da je to što MMF dolazi u Srbiju u toku predizborne kampanje dokaz da veruje u rad tehničke vlade.

"Vlada želi aranžman iz predostožnosti sa MMF-om, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer je to pozitivno za investicije", kazala je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, tokom posete MMF-a razgovaraće se o planu ušteda, ali i o drugim merama, a tada će biti dogovoreno i koliko je potrebno da se uštedi.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da će MMF od Srbije tražiti uštede u budžetu od oko 400 miliona evra, odnosno da smanji budžetski deficit za 0,5 do jedan odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Misija MMF-a posetiće Beograd po planu 26. februara, a razgovori s predstavnicima vlasti u Srbiji o novom aranžmanu trajaće do 13. marta.

Poslednji aranžman Srbije i MMF-a sklopljen je krajem septembra 2011, a zamrznut u februaru naredne godine, jer je budžet za 2012. odstupio od dogovorenog fiskalnog programa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vlada želi dogovor sa MMF

Izvor: Akter, 03.Feb.2014

Ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da Vlada Srbije želi da napravi aranžman sa MMF jer je to značajno sa investicije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.