Vlada usvojila: Novu pomoć države od 25.000 do 50.000 dinara dobiće ove grupe građana

Izvor: B92, 25.Jan.2024, 18:30

Vlada usvojila: Novu pomoć države od 25.000 do 50.000 dinara dobiće ove grupe građana

Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak o jednokratnoj novčanoj pomoći porodicama sa decom i obolelima od retkih bolesti u iznosu od 25.000 dinara.

Donet je i Zaključak o dodeli vaučera licima koja su obolela od retkih bolesti za kupovinu lekova i medicinskih sredstava u iznosu od 35.000 dinara, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Na sednici je usvojen i Zaključak o dodeli vaučera licima koja su obolela za rehabilitaciju i rekreaciju u zdravstvenim ustanovama specijalizovanim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za rehabilitaciju u iznosu od 50.000 dinara.

Tri zaključka koja se odnose na podršku države obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama usvojena su kako bi se pružanjem finansijske pomoći poboljšao njihov materijalni položaj, saopšteno je iz vlade.

Produženo ograničenje cena derivata nafte

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte za evrodizel i evropremijum BNB 95, koja će važiti do sledećeg petka, odnosno do 2. februara 2024. godine, saopštila je Vlada Srbije.

Uredba je doneta radi sprečavanja većih poremećaja i očuvanja životnog standarda stanovništva, imajući u vidu da je tržište još uvek nestabilno. Zbog toga je, kako se napominje, bilo neophodno da se produži period važenja ograničenja cena.

U skladu sa članom 3. stav 4. Uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, utvrđuje se najviša maloprodajna cena derivata nafte za period od nedelju dana, navelo je ranije Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine. Pored toga, u skladu sa članom 3. stav 5. navedene uredbe, o tome se obaveštavaju privredni subjekti, koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava.

Na taj način utvrđeno je da su pomenuti subjekti dužni da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.