Vlada tuži Bojovića - ortaka u Energoprojektu

Izvor: Mondo, 16.Jan.2018, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada tuži Bojovića - "ortaka" u Energoprojektu

Nova epizoda"sage" Energoprojekt. Država, kao manjinski vlasnik, tužila je novog većinskog vlasnika Energoprojekta, Dobrosava Bojovića, zbog toga što je Energoprojekt povukao tužbu ranijeg rukovodstvo firme protiv Bojovića.

Foto: Screenshot

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Milun Trivunac rekao je danas da je bivši menadžment Energoprojekt holdinga prošle godine tužio sudu Bojovića jer je, kao novi većinski vlasnik holdinga, povukao tužbu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kojom je ranije traženo poništenje ugovora kojim se Energoprojekt 2005. godine odrekao prava gradnje na lokaciji 26 u korist Bojovićeve firme Napred i firme Triniti kapital.

Država već izlazila kratkih rukava

Komisija za hartije od vrednosti odobrila je u julu 2017. početkom meseca Dobroslavu Bojoviću, direktoru Napred razvoja, kao i ostalim firmama koje zajednički deluju, objavljivanje ponude za preuzimanje Energoprojekta i vratila Bojoviću pravo glasa u tom akcionarskom društvu, koji mu je osporavala država, odnosno Vlada Srbije kao formalni vlasnik.

Vlada Srbije je tražila od Bojovića da se na vanrednoj Skupštini akcionara Energoprojekt holdinga, koja je održana 12. decembra prošle godine, glasa o ponovnom pokretanju tužbe, ali da pri tome ne glasaju predstavnici Bojovićevih firmi koji su formalni vlasnici udela u Holdingu - Napreda, Napred razvoja i sam Dobrosav Bojović.

Ono, naravno, nisu prihvatili zahtev države i "preglasali" su je kao većinski vlasnici te kompanije.

Trivunac je rekao da je Bojović prekršio propise i kada je dao ponudu za preuzimanje Energoprojektovog zavisnog društva Entel, jer je tu transakciju hteo da realizuje preko Energoprojekt holdinga kako bi taj trošak platiio uz pomoć države kao manjinskog akcionara te kompanije.

Bojović je danas potvrdio za Betu da ga je tužila država koja u Energoprojektu ima udeo od 33,58 odsto akcija.

Bojović većinski vlasnik "Energoprojekta"

"Svako ima pravo da tuži svakog", rekao je Bojović.

Na pitanje zbog čega ga tuži država Srbija Bojović je rekao da ne zna dok ne vidi tužbu.

On je rekao da Energoprojektu, čiji je većinski vlasnik od avgusta 2017. godine, svi poslovi u novoj godini idu po planu.

"Odlično nam idu poslovi, sve je po planu", dodao je Bojović.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Srbija tužila Bojovića zbog štete nanete "Energoprojektu", evo kako je došlo do SUKOBA

Izvor: Blic, 17.Jan.2018, 07:32

Država je pokrenula tužbu protiv "Energoprojekt holdinga" zbog nezakonitih odluka donetih na vanrednoj skupštini akcionara ove kompanije, a ročište u Privrednom sudu je zakazano za 19. januar, saznaje "Blic"...Drugim rečima, Vlada Srbije je tužila većinskog vlasnika Dobrosava Bojovića i firme...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.