Vlada traži odobrenje za novu potrošnju

Izvor: B92, 25.Apr.2020, 09:59

Vlada traži odobrenje za novu potrošnju

Rim -- Italijanska vlada traži od parlamenta da odobri vrtoglave iznose nove potrošnje, drastično povećavajući državni javni dug.

Epidemija Kovid-19 učinila je Italiju jednom od najteže pogođenih pandemijom.

Kabinet premijera Ðuzepea Kontea doneo je odluku o revidiranom budžetu za ovu godinu, za koji je potrebno 55 milijardi evra duga, 24,85 milijardi naredne godine i dug slične visine još nekoliko godina. Budžet mora da odobri parlament, prenosi AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Vlada navodi da mora da ojača nacionalni zdravstveni sistem, čije je jedinice intenzivne nege preopteretio ogroman broj pacijenata sa koronavirusom, kao i da obezbedi dodatna sredstva za službe za sprovođenje zakona i civilnu zaštitu u vanrednim situacijama.

Više sredstava će biti izdvojeno i za privatni i javni ekonomski sektor i za bezbednosne uslove za radnike koji se vraćaju na posao posle obustave mera koje sada traju već sedam nedelja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.