Vlada preporučuje gašenje kotlarnica na ugalj, mazut ili ulje ispod 50 megavata

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 22:52

Vlada preporučuje gašenje kotlarnica na ugalj, mazut ili ulje ispod 50 megavata

Vlada Srbije preporučuje gašenje kotlarnica na ugalj, mazut ili ulje ispod 50 megavata.

Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila je Zaključak kojim se preporučuje gašenje kotlarnica kapaciteta ispod 50 megavata, koje kao energent koriste ugalj, mazut ili ulje za loženje, a za koje postoje tehničke mogućnosti za priključenje na sistem daljinskog grejanja ili na gasovod.

S obzirom na to da upotreba kotlarnica toplotne snage manje od 50 megavata na godišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nivou znatno doprinose ukupnoj emisiji RM 10 i RM 2.5 suspendovanih čestica, Radna grupa za sistemsko rešavanje zagađenja vazduha je prepoznala značaj njihovog gašenja u javnim ustanovama, koje kao energent trenutno koriste ugalj, mazut ili ulje za loženje, a za koje postoje tehničke mogućnosti za priključenje na daljinski sistem grejanja ili lokalni distributivni gasovod.

Za priključenje je ostavljen rok od 24 meseca od dana donošenja ovog Zaključka, a definisan je u odnosu na vreme koje je potrebno za pripremu projektno-tekničke dokumentacije, dobijanje dozvola i izvođenje radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.