Vlada povećava udeo u nacionalnom avio-prevozniku

Izvor: B92, 04.Jul.2020, 09:30

Vlada povećava udeo u nacionalnom avio-prevozniku

Lisabon -- Portugalska Vlada povećaće udeo u posrnulom avio-prevozniku TAP-u sa sadašnjih 50 na 72,50 odsto, najavio je ministar finansija Žoao Leao.

Vlada će za to izdvojiti 55 miliona evra, rekao je ministar Leao.

Udeo konzorcijuma Atlantic Gateway time je prepolovljen na 22,5 odsto, a zaposleni će ostati vlasnici pet odsto udela, objavili su portugalski mediji.

TAP je sa privatnim deoničarima postigao takav načelni sporazum kako bi dobio najavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << državni zajam.

"To je važan sporazum i dobro rešenje za TAP", rekao je ministar infrastrukture Pedro Nuno Santos, a preneo list "Publiko".

Ministar je nedavno upozorio da Portugal ne može da dopusti da izgubi nacionalnog avio-prevoznika jer 60 odsto turista u Portugal dolazi avionima TAP-a, prenela je Hina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.