Vlada povećava minimalnu plaću na 3.000 kuna neto

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Nov.2018, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada povećava minimalnu plaću na 3.000 kuna neto

ZAGREB - U petak na Markovu trgu zasjeda Vlada. Na dnevnom redu je, među ostalim, prijedlog zakona o minimalnoj plaći.

Na dnevnom redu sjednice Vlade RH su prijedlozi njezinih amandmana i izjašnjenje o amandmanima drugih predlagatelja na prijedlog državnog proračuna za 2019. Pred ministrima će biti i prijedlog zakona o minimalnoj plaći te uredba o visini minimalne plaće kojom će se njezin iznos povisiti.

"Prije dolaska u Sabor dogovorili smo još jednu važnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << odluku koju ću u petak ujutro najaviti na Vladi, a to je nova odluka o podizanju minimalne plaće u Hrvatskoj. To će biti jedna bitna poruka za što dostojanstveniji život i onih koji imaju najmanje plaće u Hrvatskoj, uz odgovarajuće kompenzacijske mjere poslodavcima", rekao je Plenković u četvrtak nakon sjednice saborskog Kluba HDZ-a.

U petak, na sjednici Vlade, premijer je kazao da će minimalnu plaću koja sada iznosi 2.751 kunu povećati na 3.000 kuna neto. To je najveće povećanje minimalne plaće od 2008. godine.

Uvodno je u petak na sjednici Vlade premijer govorio o proračunu, o kojemu se raspravljalo u utorak u Saboru. 'Mislim da smo prijedlogom proračuna poslali nekoliko važnih poruka', kazao je premijer.

Govorio je i o rastu BDP-a. ''Kontinuirani rast BDP-a, sedamnaesto tromjesečje za redom, je dobar pokazatelj", rekao je Plenković.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.