Izvor: B92, 08.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vlada da kaže šta su joj ciljevi"

Beograd -- Ambasador Italije u Srbiji kaže da Vlada Srbije treba da objasni svoju ekonomsku politiku kako bi privrednici ulagali.

Alesandro Merola je rekao da su italijanski privrednici zainteresovani da ulažu u Srbiju, ali da moraju da znaju ekonomsku strategiju Srbije i to koji su projekti i programi najvažniji za Vladu.

"Znam da Vlada Srbije želi da bude stabilna, da traje i ide svojim putem, ali nije dovoljno samo da traje, nego mora jasno da kaže i šta konkretno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << želi da radi i uradi", rekao je Alesandro Merola za Privredni pregled.

Prema njegovim rečima, osim nekih uopštenih informacija, još se ne zna koji su glavni ciljevi Vlade, osim najave ministra ekonomije Mlađana Dinkića da će sve privatizacije biti završene do kraja 2008. godine.

Prema Merolinim rečima, postoje dva politička razloga za nesigurnost. Prvi je vezan za predsedničke i lokalne izbore, a drugi za Kosovo. "Bez obzira na to šta će biti odlučeno o Kosovu, nadam se da se evropski put Srbije neće menjati iako sam svedok promena do kojih je došlo u stavu Beograda po pitanju ulaska u NATO", rekao je Merola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.