Vlada Srbije usvojila izmene uredbe o snabdevanju prirodnim gasom

Izvor: B92, 20.Apr.2023, 16:39

Vlada Srbije usvojila izmene uredbe o snabdevanju prirodnim gasom

Vlada Srbije je usvojila predlog izmena i dopuna Uredbe o uslovima isporuke i snabdevanja prirodnim gasom.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila predlog izmena i dopuna Uredbe o uslovima isporuke i snabdevanja prirodnim gasom u cilju smanjenja troškova i skraćenja vremena neophodnog za priključenje novih potrošača prirodnog gasa, odnosno stambenih zgrada katerorije A.

Ovim izmenama će biti omogućeno da u slučaju objekata koji se priključuju na distributivni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sistem radnog pritiska manjeg od šest bara, sa kućnim merno-regulacionim setom maksimalnog kapaciteta do 10 kubnih metara po satu za stambene zgrade kategorije A, proveru ispunjenosti uslova za puštanje gasa u objekat obavlja komisija operatora sistema i kupac nije u obavezi da dostavi izveštaj komisije za tehnički pregled unutrašnje gasne instalacije, saopsteno je iz Vlade.

Takođe, izmenama se preciziraju i mere koje se preduzimaju u slučaju da je ugrožena sigurnost isporuke ovog energenta usled poremećaja u radu transportnog ili distributivnog sistema, ili poremećaja na tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.