Vlada Srbije donela Uredbu o dodatnom zaduživanju tokom vanrednog stanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2020, 08:27

Vlada Srbije donela Uredbu o dodatnom zaduživanju tokom vanrednog stanja

Ovim dokumentom, kako se navodi, uređeni su postupci koji će se sprovoditi radi finansiranja budžetskog deficita.

Za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19, Vlada Srbije može pokrenuti postupak dodatnog zaduživanja uzimanjem kredita, emitovanjem državnih hartija na finansijskom tržištu i davanjem državnih garancija u iznosima višim od onih koji su utvrđeni Zakonom o budžetu.

To se navodi u Uredbi koju je Vlada Srbije donela 6. aprila, uz supotpis >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsednika Srbije, a juče je objavljena u Službenom glasniku i stupila je na snagu danom objavljivanja.

Ovim dokumentom, kako se navodi, uređeni su postupci koji će se sprovoditi radi finansiranja budžetskog deficita, održavanja tekuće likvidnosti, kao i za obezbeđivanje neophodnih sredstava za finansijsku podršku i sprovođenje mera za ublažavanje ekonomskih efekata pandemije bolesti COVID-19, kao i davanjem garancija Republike Srbije za vreme vanrednog stanja nastalog usled ove virusom izazvane bolesti.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Uredba Vlade o dodatnom zaduživanju u vreme vanrednog stanja

Izvor: Večernje novosti, 08.Apr.2020

Za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19, Vlada Srbije može pokrenuti postupak dodatnog zaduživanja BEOGRAD - Za vreme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19, Vlada Srbije može pokrenuti postupak dodatnog zaduživanja uzimanjem kredita, emitovanjem...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.