Vlada RS usvojila Akcioni plan za sprovođenje strategije zapošljavanja

Izvor: Capital.ba, 06.Jul.2023, 17:09

Vlada RS usvojila Akcioni plan za sprovođenje strategije zapošljavanja

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske donijela je odluku o usvajanju Akcionog plana za sprovođenje Strategije zapošljavanja Republike Srpske za period 2023-2025. godine, kojim je planirano da se u ovoj godini realizuju sa ukupno 49 miliona KM, od čega je za aktivne mjere zapošljavanja putem realizacije Programa zapošljavanja planirano ukupno 15.063.000 KM. FOTO: Pixabay Od ovog iznosa, za realizaciju Programa zapošljavanja i samozapošljavanja djece poginulih i demobilisanih boraca, demobilisanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << boraca i ratnih vojnih invalida “Zajedno do posla” planirano je 10 miliona KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću. Za Program podrške privredi putem povrata uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje pet miliona KM, a za realizaciju Programa podrške zapošljavanju i samozapošljavanju Roma iznos od 63.000 KM, koji se finansira iz granta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. Ovim sredstvima, obezbijeđenim budžetom za 2023. godinu, u iznosu od 15 miliona KM planirano je zapošljavanje 2.689 lica, od čega kroz program “Zajedno do posla” 1.151 lice, a kroz Program podrške privredi putem povrata uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje 1.151 lice, dok bi Programom zapošljavanja i samozapošljavanja Roma bilo obuhvaćeno 11 lica. Srna Чланак Vlada RS usvojila Akcioni plan za sprovođenje strategije zapošljavanja се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VLADA SRBIJE: Usvojen Akcioni plan sprovođenja Strategije za mlade

Izvor: Pančevac-online.com, 06.Jul.2023

Vlada Srbije je danas usvojila Akcioni plan za sprovođenje strategije za mlade za čiju je primenu u ovoj godini obezbeđeno 3.090.574.958 dinara. Kako se navodi u saopštenju Vlade, za implementaciju Akcionog plana za period od 2023. do 2025. godine za sprovođenje Strategije za mlade u Srbiji za period...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.