Vlada Federacije BiH predložila ukidanje plaćanja putarine na dizel

Izvor: B92, 10.Okt.2019, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Federacije BiH predložila ukidanje plaćanja putarine na dizel

Sarajevo -- Vlada Federacije Bosne i Hercegovine predložila je da Železnice Federacije Bosne i Hercegovine budu oslobođene od putarine na dizel gorivo.

Naime, Vlada FBiH je danas uputila predlog Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje BiH za oslobađanje JP Železnice Federacije BiH od plaćanja putarine za dizel goriva koja se koriste za pogon šinskih vozila u 2020. godini, u količini od 2.882.065,80 litara.

Ova odluka je donesena na osnovu planskih potreba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Železnica FBiH za dizel gorivom za sledeću godinu, prenosi klix.ba.

Železnice FBiH raspolažu sa 70 odsto elektrificirane pruge, a saobraćaj na neelektrificiranim, kao i na delovima pruge na kojima dođe do kvara elektro sistema obavljaju lokomotive dizelke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.