Visočka pečenica dobija oznaku geografskog porekla

Izvor: B92, 19.Feb.2020, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Visočka pečenica dobija oznaku geografskog porekla

Visoko -- Visočka pečenica krajem marta bi trebalo da dobije oznaku geografskog porekla proizvoda, saopštila je Gradska uprava Visoko, u BiH.

"U toku je rok za prigovore i žalbe. Iz Agencije za sigurnost hrane BiH navode da Komisija koja sprovodi proceduru veruje da će ovaj proizvodi dobiti dozvolu, jer su aplikacija i potrebna specifikacija kvalitetno pripremljene", saopštili su.

Visočka pečenica kao suhomesnati proizvod je rezultat tradicije i tradicionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << načina proizvodnje karakterističan samo za područje grada Visokog.

Kako prenosi portal Kliks, projekat je ušao u poslednju fazu, a krajem januara Agencija za sigurnost hrane BiH je izdala obaveštenje u kome se navodi da je prihvaćen zahtev Udruženja VIPS Visoko za registraciju oznake geografskog porekla prehrambenog proizvoda "visočka pečenica".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.