Višković: Vlada isplatila 336 miliona KM za „bečke obveznice“

Izvor: Capital.ba, 22.Jun.2023, 13:56

Višković: Vlada isplatila 336 miliona KM za „bečke obveznice“

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Srpska danas, sedam dana prije roka, ispunila svoje obaveze po osnovu „bečkih obveznica“ i isplatila 336 miliona KM. Foto: Printscreen Kazao je da je Vlada dobila zvaničnu potvrdu iz Beča da je novac već na njihovim računima. „Vlada RS je ispunila svoje obaveze sedam dana prije roka. U narednom periodu ćemo bez ikakvog zastoja ispunjavati sve budžetske obaveze. RS je finansijski i ekonomski stabilna i >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << likvidna“, rekao je Višković. Poručio je i da dušebrižnici koji su prethodnih dana govorili da RS neće moći izmiriti svoje obaveze mogu ići na godišnji odmor. Ipak, ostaje pitanje da li bi RS mogla da izmiri ove obaveze da nije bilo novih zaduženja proteklih dana na Banjalučkoj berzi. Naime, Srpska se ove sedmice emisijom dugoročnih obveznica i trezorskim zapisima zadužila 246 miliona maraka. Takođe, početkom jula su planirane još dvije emisije obveznica u ukupnom iznosu od 75 miliona maraka. CAPITAL: M. Lj. Чланак Višković: Vlada isplatila 336 miliona KM za „bečke obveznice“ се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Elek tražio zemljište vrijedno sto miliona KM da iščupa OC „Jahorina“ iz dubioze

Izvor: Capital.ba, 22.Jun.2023

BANJA LUKA – Olimpijski centar „Jahorina“ tražio je od Vlade Republike Srpske da mu ustupi više od stotinu dunuma zemljišta u vlasništvu Srpske kako bi ga OC „Jahorina“ prodao i došao do prihoda za servisiranje tekućih obaveza i vraćanje kredita, potvrđeno je za CAPITAL iz Vlade RS. FOTO:...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.