Višković: Imamo rješenja za američke sankcije, ali nisu za javnost

Izvor: Capital.ba, 25.Mar.2024, 14:32

Višković: Imamo rješenja za američke sankcije, ali nisu za javnost

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da će vršioci dužnosti brojnih republičkih preduzeća, ustanova i institucija ostati u v.d. statusu zato što je tako puno lakše raditi s njima, nego kad se postave za direktore. Foto: Capital „Kad se postave, onda oni postanu institucija i misle da je neki resurs njima dat na raspolaganje i da ne moraju nikome polagati račune“, rekao je Višković. Na primjedbu novinara da je ombudsman u svom izvještaju naveo da se tako krši zakon, premijer je ostao pri svome. „Pa promijenićemo zakon. Šta je problem? Jesmo imali smjene u Agenciji za igre na sreću, u Šumama…, a da je tamo postavljen direktor onako kako je predviđeno zakonom, znate kad bi...

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Višković priznao da se krši zakon, pa onda negirao sam sebe

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Mar.2024

BANJALUKA – Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, nema problem sa činjenicom da u institucijama, ustanovama i javnim preduzećima u Srpskoj u ovom trenutku sjedi oko 700 direktora, ali u mandatu vršioca dužnosti, čime se direktno krši zakon.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.