Izvor: Blic, 29.Sep.2016, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od polovine građana nema ni 200 evra u kućnom budžetu

U situaciji da imaju nepredviđeni trošak od 200 evra, 37 odsto građana Srbije moralo bi nešto da proda ili pozajmi novac, a njih 26 odsto ne bi moglo ni to, pokazalo je najnovije istraživanje "Ninamedije", sprovedeno na reprezentativnom uzorku od 1.068 ispitanika na teritoriji Srbije.

Među ispitanicima koji su se izjasnili da ne vide način da obezbede taj iznos za nepredviđeni trošak brojnije su pripadnice ženskog pola, kao i građani stariji od 60 godina, ali i ispitanici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa nižim stepenom obrazovanja, stanovnici vangradskih sredina, Vojvođani i stanovnici Zapadne Srbije i Šumadije, kao i učenici i studenti i oni čija lična mesečna primanja ne premašuju iznos od 15.000 dinara. Rezultati istraživanja pokazuju da u situaciji da imaju nepredviđen i neophodan trošak od 200 evra, 28 odsto građana bi bilo u mogućnosti da ga pokrije, a 9 odsto ispitanika nije znalo da se izjasni po ovom pitanju.

Novac bi u većoj meri nego ostali uspeli da obezbede muškarci, građani starosti od 30 do 44 godina, visokoobrazovani, stanovnici gradskih naselja, kao i zaposleni u privatnom i državnom sektoru i oni čija lična mesečna primanja premašuju iznos od 50.000 dinara. Istraživanje je sprovedeno terenskim anketiranjem, u periodu od od 15.09. do 23.09. ove godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Za nepredviđeni trošak od 200 evra, trećina građana morala bi da pozajmi novac

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2016, 08:23

U slučaju nepredviđenog troška od 200 evra, 37 odsto građana Srbije moralo bi nešto da proda ili da pozajmi novac, a 26 odsto ne bi moglo ni to, pokazalo je istraživanje Ninamedije...Među ispitanicima koji su se izjasnili da ne vide način da obezbede taj iznos za nepredviđeni trošak brojnije...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.