Više od 9.000 mladih u programu Moja prva plata

Izvor: B92, 03.Dec.2021, 18:36

Više od 9.000 mladih u programu "Moja prva plata"

Beograd -- Više od 9.000 mladih dobilo je priliku za prvo radno iskustvo u okviru programa "Moja prva plata", saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

Poslodavci koji učestvuju u programu "Moja prva plata 2021" odabrali su 9.237 mladih kojima će pružiti priliku da steknu prvo radno iskustvo. a mladi će imati priliku da se radno osposobe kod 5.471 poslodavca.

U program je uključeno 70 odsto lica sa srednjoškolskim obrazovanjem, a 30 odsto sa visokim obrazovanjem i master >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << diplomom. Od ukupnog broja mladih, više od 60 odsto su žene.

Najtraženija zanimanja i kompanija i mladih su pravnik, administrativni službenik, ekonomista, knjigovođa i prodavac.

U prvom ciklusu programa ”Moja prva plata”, koji je započeo 2020. godine, 35 odsto mladih je nakon uspešno završenog programa potpisalo ugovor o radu, od čega polovina kod istog poslodavca.

Ove godine država je obezbedila da kroz ovaj program koji traje devet meseci, mladi do 30 godina sa završenom srednjom školom primaju mesečnu naknadu od 22.000 din, a visokoobrazovani 26.000 dinara, kao i doprinose za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Ovo je povećanje od 10 odsto u odnosu na prošlogodišnji ciklus.

Program „ Moja prva plata“ ima za cilj da mladima u Srbiji obezbedi prvo radno iskustvo.

Program pruža mogućnost mladima da steknu znanja, veštine i kompetencije za rad i tako povećaju mogućnosti za zapošljavanje, a poslodavcima da novim zapošlkavanjem investiraju u razvoj ljudskih resursa i povećaju obim poslovanja, navela je Vlada Srbije u saopštenju,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.