Vinkovci opet bez odluke o prijenosu Agrokorovih koncesija na Fortenovu

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Apr.2019, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vinkovci opet bez odluke o prijenosu Agrokorovih koncesija na Fortenovu

VINKOVCI - Gradsko vijeće Vinkovaca opet je odgodilo glasovanje o prijenosu koncesija s Agrokora na Fortenovu. 

Podsjetimo, dvadesetak gradonačelnika pobunilo se protiv automatsko prijenosa koncesija na zemljište i traže veće cijene, s obzirom da je Agrokor u brojnim slučajevima plaćao manje nego OPG-ovi.

Sa sjednice je skinuta točka dnevnog reda i tražila su se dodatna pojašnjenja, objasnio je za N1 vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Što se dogodilo u gradskoj vijećnici, točku svi smatraju spornom?

Nije preskočena ili izostavljena, nego s obzirom da postoje određene neodumice kod samih vijećnika, oni su zatražili da mi zatražimo dodatna pojašnjenja, mi ćemo to napraviti i pred Gradskim vijećem dati informacije koje smo mi zaprimili od DORH-a, ministarstva poljoprivrede, pa će vijećnici donijeti odluku.

Sad nemate dovoljno ruku?

Mi nismo ni tražili dovoljno ruku, nama je naravno cilj da prijedlog prođe s jednoglasnom potporom, ako vijećnici traže dodatno pojašnjenje, mi kao gradska uprava stojimo na raspolaganju i tako ćemo i učiniti.

Koja su to pojašnjenja, što ćete im reći da podignu ruke?

Dat ćemo im objašnjenja koja stignu od DORH-a i ministarstva pa će onda oni donositi odluku. Na taj način ćemo u konačnici i postupiti.

Donose li oni formalno tu odluku, čuli smo s govornice komentare da odluka nije u njihovim rukama. Je li to tako?

U ovom trenutku postoje nesuglasice onih koji su akteri oko aneksa. Zato smo zatražili pojašnjenja, kada budemo imali točno napisano kako treba postupiti, tako će biti postupak obavljen. Gradsko vijeće donosi o svemu odluke... Imamo i drugih odluka danas, danas ćemo dati 500 kuna svim osnovnoškolcima za školski pribor, to su odluke koje su isto jako bitne za ovaj grad i za građane Vinkovaca.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.