Vidović: Rekordna pokrivenost uvoza izvozom

Izvor: Capital.ba, 22.Jun.2021, 12:56

Vidović: Rekordna pokrivenost uvoza izvozom

BANJALUKA – Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je u Narodnoj skupštini Srpske da je ove godine od januara do aprila izvoz porastao za 24,9 odsto, te da se bilježi pokrivenost uvoza izvozom od 81,9 odsto, što je najveći procenat otkad se to mjeri. Foto: Goran Šurlan /RAS Srbija Ona je navela da je u istom periodu uvoz porastao 14,8 odsto. “Dakle, izvoz brže raste od uvoza, a smanjen je spoljnotrgovinski deficit na negdje 288 miliona KM. U ovom momentu, sa krajem aprila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << imamo pokrivenost uvoza izvozom sa 81,9 odsto, što je najveći procenat otkad se to mjeri”, rekla je Vidovićeva, odgovarajući na poslanička pitanja u Narodnoj skupštini tokom Aktuelnog časa. Ona očekuje da ovakvo stanje bude do kraja godine, ali i da bude još više poboljšano. Srna Чланак Vidović: Rekordna pokrivenost uvoza izvozom се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Za voćare i uzgajivače svinja dodatnih 2,2 miliona KM

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jun.2021

BANJALUKA - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je danas u Banjaluci da je za podsticaje voćarima i uzgajivačima svinja ove godine izdvojeno dodatnih 2,2 miliona KM, kao podrška u saniranju štete nastale u proteklom periodu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.