Vidovdan naše budućnosti

Izvor: Akter, 28.Jun.2015, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidovdan naše budućnosti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan što na najveći srpski praznik - Vidovdan, "kada se obično sećamo i pamtimo" događaje iz naše slavne istorije", može da govori o svetloj budućnosti zbog stranih investicija koje dolaze

To su velike stvari za nas i to su Vidovdani naše budućnosti, poručio je Vučić na otvaranju fabrike memorijske pene za madrace i jastuke, koju su zajednički otvorile kineska kompanija Helth ker i danska firma Everrest.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
U fabriku je u prvoj fazi uloženo 15 miliona evra i zaposleno 300 radnika.

U drugoj fazi, za koju je danas sa Vladom Srbije potpisan memorandum o razumevanju, u zajedničku kompaniju Everrest prodakšn, kako se ona zove u Srbiji, biće uloženo još 35

miliona evra i zaposliće se novih 900 radnika.

To će, kako je istakao Vučić, značiti 30 odsto povećanja bruto domaćeg proizvoda u tekstilnoj industriji.

Ovo je veliki dan za našu zemlju, za našu Srbiju, konstatovao je Vučić.

Na današnji sveti dan Vidovdan mogu da kažem da smi počeli da pravimo i gradimo našu srpsku planinu, naglasio je Vučić, parafrazirajući Konfučija, koji je rekao da se donošenjem jedne kante zemlje svakog dana može napraviti planina.

Kako je objasnio, i pored teških ekonomskih mera koje Vlada donosi, kad se ima plan i vizija ide se uzlaznom putanjom, jer "nisu uvek laka i bezbolna rešenja najbolja za zemlju".

Vučić je izrazio zadovoljstvo što se dobrom saradnjom Vlade i lokalne vlasti broj nezaposlenih u Rumi smanjuje i što su mnoge strane kompanije najavile investicije u tu opštinu.

Vlasnik kompanije Helt ker Džejms Ni je poručio da njegova firma neće biti samo običan investitor u Srbiju, nego i partner koji će poslovati uz puno poštovanje srpske kulture i društva.

On je dodao da će fabrika iz Rume izvoziti u sve delove sveta i da će "promeniti mapu biznisa u Evropi kada su

madraci u pitanju".

Direktor fabrike Aleksandar Andersen Podravac je kao bitnu stvar istakao činjenicu da je fabrika od 28.980 kvadratnih metara izgrađena za osam meseci, dva meseca pre roka.

Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang je poručio da je fabrika Helth kera "prva lasta" kada je reč o investicijama iz te zemlje u Srbiju i da će sada, u skladu sa dogovorom dve vlade, doći ulaganja i mnogo drugih kinsekih kompanija.

Brzo će doći puno kineskih delegacija da realizuju sve što su dogovorile dve vlade. Sve što je kineska vlada obećala biće realizovano, naglasio je Mančang.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.