Video konferencija o saradnji između Vojvodine i Štajerske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2021, 14:58

Video konferencija o saradnji između Vojvodine i Štajerske

U Vojvodini kompanije iz Austrije investirale su oko 390 miliona evra i zapošljavaju skoro šest hiljada radnika, što Austriju svrstava među pet najznačajnijih stranih investitora u pokrajini. Kako bi se unapredila saradnja između Vojvodine i Štajerske, u Privrednoj komori Vojvodine održana je video konferencija dveju pokrajina.

Na konferenciji je između ostalog bilo reči i o potpisivanju novog međuregionalnog sporazuma između Vojvodine i Štajerske, zakazanom za prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kvartal naredne godine i unapređenju saradnje Novog Sada i Graca.

"S obzirom na to da je Novi Sad evropska prestonica kulture 2022, a da je grad Grac već bio evropska prestonica kulture 2003. godine i da će biti kulturna prestonica Austrije 2024. godine, nadamo se razmeni iskustava i unapređenju saradnje na polju kulture između naša dva grada", rekao je pokrajinski sekretar za regionalni razvoj Aleksandar Sofić.

Pored saradnje u oblasti kulture, bilo je reči o unapređenju vinskog turizma i digitalizaciji administracije za vreme pandemije, kako bi na taj način građani imali lakši pristup informacijama u vanrednim uslovima. U ovoj godini zabeležen je rast u spoljnotrgovinskoj razmeni dve pokrajine.

"U odnosu na prethodnu godinu, Republika Srbija je ostvarila povećan promet sa Republikom Austrijom u iznosu od 23 odsto, a konkretno pokrajina Vojvodina ima povećanje spoljno-trgovinske razmene od 16 odsto. Sa Austrijom, jednim od najvećih spoljno-trgovinskih partnera, imamo povećanje međusobne razmene“, napomenuo je Softić.

Pored privredne saradnje između Vojvodine i Štajerske, radiće se na unapređenju saradnje u oblasti turizma, sporta, omladine i nauke, ističe Sofić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.