Veze Ravnog Sela i Janja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2017, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veze Ravnog Sela i Janja

Regiju Janj u Bosni i Hercegovini čine opština Šipovo sa naseljima u najbližoj okolini.

 Upravo iz tog kraja pre 70 godina doselio se značajan broj stanovnika Ravnog Sela.

U organizaciji udruženja građana Janj iz Ravnog Sela, organizovana je proslava sedamdesete godišnjice kolonizacije ovog mesta u središtu Bačke sa stanovništvom iz Šipova i okolnih naselja u današnjoj Bosni i Hercegovini. Daleke 1947. godine, Nedeljko Savuljić imao je 9 godina i živo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se seća svih okolnosti kolonizacije.

U okviru proslave organizovana je promocija zbornika radova "Janj i Janjani" u kojem je posebno obrađena tema kolonizacije nakon Drugog svetskog rata.

U Ravnom selu danas živi 70 porodica koji su poreklom iz Janja, a proslava je bila prilika da se gostima predstave tradicija i običaji iz starog zavičaja.

Pored promocije knjige "Janj i Janjani" u Ravnom Selu je održan i prigodan kulturno umetnički program, a povodom proslave sedamdesete godišnjice kolonizacije organizovana je i izložba slika sa temom "Seobe".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.