Izvor: Danas, 15.Okt.2015, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vetrogeneratori stigli u Srbiju

Vetrogeneratori koje će kompanija MK Fintel vind koristiti za izgradnju prvog vetroparka u Srbiji stigli su u apatinsku luku, odakle će se transportovati do Kule, gde je predviđena izgradnja vetroparka, saopštila je kompanija MK Fintel vind, dodajući da se radi o vetrogeneratorima visine 178 metara, koji su najviši u jugoistočnoj Evropi.

- Tri vetrogeneratora najvećeg svetskog proizvođača "Vestas" iz Danske, proizvodiće oko 27 miliona kilovata "zelene energije", što >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << je dovoljno za potrebe blizu 8.000 domaćinstava. Kompanija MK Fintel vind uložila je skoro 15 miliona evra u projekat izgradnje prvog vetroparka Kula, čime će se stvoriti uslovi za otvaranje oko 50 novih radnih mesta u Srbiji - navodi se u saopštenju i dodaje da su pripremni radovi za montažu vetrogeneratora završeni, a očekuje se da će oni krajem ove godine biti priključeni na mrežu.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.