Izvor: B92, 15.Apr.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veterani nastavljaju proteste?

Leskovac -- Veterani Treće armijske oblasti nastaviće proteste i štrajkove glađu, nezadovoljni zbog odugovlačenja u formiranju radne grupe koja treba da pripremi predlog rešenja.

Kako je rekao predsednik Štrajkačkog odbora Gorjan Jakovljević, predstavnici veterana su danas bili u Beogradu ne bi li uspostavili kontakt sa predstavnicima ministarstava odbrane, finansija, pravde, rada i socijalne politike, ali su se kući vratili neobavljena posla.

"Leskovački >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veterani zato od večeras nastavljaju sa blokadom zgrade opštine i sa štrajkom glađu, a sutra će nam se u tome pridružiti kolege jablaničkog, nišavskog i rasinskog okruga", rekao je Jakovljević.

On je rekao da veterani žele da znaju istinu i da neće dozvoliti uplitanje u, kako je rekao, bilo kakve političke igre.

"S tim u vezi očekujemo i da kabinet predsednika Srbije postupi po našem zahtevu i da utiče na što hitnije formiranje radne grupe jer još sutra je moguće nešto učiniti", rekao je Jakovljević.

Podsetimo, prošle nedelje su veterani dobili obećanje Vlade da će se rešiti njihov zahtev za isplatu razlika u ratnim dnevnicama za vreme provedeno na Kosovu tokom NATO intervencije 1999. godine.

Predsednik Štrajkačkog odbora leskovačkih veterana Dušan Nikolić rekao je da je, prema ranijim najavama, radna grupa predstavnika ministarstava pravde, odbrane, finansija, rada i socijalne politike trebalo da danas u Leskovcu razgovara sa predstavnicima veterana o modalitetima rešenja njihovih problema.

Nikolić je kazao i da ne zna zašto radna grupa nije formirana i dodao da su oni u nekoliko navrata bezuspešno pokušavali da stupe u kontakt sa zaposlenima u Ministarstvu rada i socijalne politike koje je na prošloj sednici vlade određeno za nosioca tog posla.

"Slutim da neko ponovo pokušava da nas prevari ali im to neće poći za rukom jer ćemo, ukoliko naš zahtev ne bude rešen na sednici vlade u četvrtak, ponovo dići na proteste celu Treću armijsku oblast", kazao je Nikolić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.