Veteran lobista: Boingov strateg dao ostavku, razlozi nepoznati

Izvor: B92, 22.Jun.2021, 11:57

Veteran lobista: Boingov strateg dao ostavku, razlozi nepoznati

Kompanija Boing je saopštila da je veteran lobista i strateg poslovne politike Tim Kiting napustio kompaniju ne navodeći razloge za to.

On je pomogao američkom proizvođaču aviona da prebrodi najgoru krizu ikada nakon dve fatalne nesreće aviona 737 MAX.

Ova infromacija je potvrđena u internom dopisu glavnog izvršnog direktora Boinga Dejva Kalhuna upućenom državnim operativnim službenicima i saopštenju za medije, u kojem se navodi da se sada traži neko ko bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trajno zamenio Kitinga, ali se ne iznose nikakva objašnjenja ili dodatni detalji koji su razkog ovog naglog odlaska, prenosi Rojters.

Radnici Boinga: "Model "737-maks" su dizajnirali klovnovi, koje nadgledaju majmuni"

Glavni direktor za strategiju kompanije Boing, Mark Alen, preuzeće Kitingovu funkciju dok se ne nađe trajna zamena, poručio je Kalhun.

Američki proizvođač aviona se našao pod intenzivnim nadzorom zakonodavaca i regulatora nakon dva tragična pada njegovih letelica 737 MAX 2018. i 2019. godine, nakon kojih je kompanija ušla u najgoru krizu ikada.

Ni u Kalhunovom dopisu niti u Boingovom saopštenju za medije ne pominju se Kitingove zasluge ili zahvalnost za doprinos kompaniji, što je neuobičajen propust koji je pokrenuo pitanje o okolnostima njegovog odlaska, navodi Rojters.

Kažnjeni jer je profit bio ispred iskrenosti: Boing plaća 2,5 milijardi $ odšteta

Boing je takođe uklonio Kitingov profil sa svoje veb stranice. Portparol Boinga odbio je naknadni komentar povrh saopštenja za javnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.