„Vestern union“ od 1. aprila prestaje da vrši transakcije unutar Rusije, prenosi RBK

Izvor: Vostok.rs, 07.Feb.2022, 10:47

„Vestern union“ od 1. aprila prestaje da vrši transakcije unutar Rusije, prenosi RBK

Od 1. aprila platni sistem "Vestern union" prestaje da obavlja transakcije unutar Rusije, piše RBK pozivajući se na pismo kompanije poslato bankama-partnerima. U pismu se navodi da je ova odluka doneta zbog "niske potražnje za za domaćim transferima na tržištu". „Prekogranični transferi će se obavljati kao i obično“, dodaje se u pismu. Navodi se da se više neće moći slati novac unutar Rusije putem platnog sistema od 31. marta. Istovremeno, 1. aprila neće biti moguće primiti uplatu ili povraćaj sredstava. Od 24. marta ograničenje internih transfera biće smanjeno na pet hiljada rubalja. "Oni pošiljaoci koji su izvršili transfer pre 31. marta, ali ga primalac nije primio, novac će moći da vrate od 1. aprila u poslovnicama ruske pošte“, objasnili su iz kompanije. RBK dodaje da je predstavnik "Vestern uniona" odbio da otkrije informacije o obimu transfera preko domaćih ruskih kanala.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"POVLAČIMO SE" Wester Union odlazi 1. aprila: Jedan razlog bio je ključan da se povuku sa ovog velikog tržišta

Izvor: Blic, 07.Feb.2022

Kompanija "Vestern junion" prestaće sa transferima novca unutar Rusije od 1. aprila i pažnju će usmjeriti na prekogranično poslovanje zbog pojačane konkurencije na tržištu te zemlje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.