Vesić za B92.net sa KBF-a: Ovo su najveće investicije u Srbiji

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 17:42

Vesić za B92.net sa KBF-a: Ovo su najveće investicije u Srbiji

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goren Vesić je Kopaonik biznis forumu za B92.net otkrio koje su ključne četiri investicije u Srbiji.

Istakao je da su u pitanju investicije u putnoj infrastrukturi, odnosno putevima i železnici.

"Mi ćemo krenuti sa izgradnjom brze pruge između Beograda i Niša već sledeće godine. Objavili smo tendere za nadzor, u maju ćemo objaviti tendere za izvođenje za drugu i treću deonicu, u novembru za prvu deonicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 25. kreće pruga, to je investicija preko 2 milijarde 750 miliona evra i to je najveća investicija koju radimo", rekao nam je Vesić.

Dodao je da će ove godine biti pokrenuta još jedna brza saobraćajnica: deo brze saobraćajnice Karađorđe koja ide od Malog Požarevca, Mladenovca, Orašca, Aranđelovca i Čibutkovica.

"Znači veze između auto-puta Beograd-Niš i auto-puta Miloš Veliki koja će bitno promeniti život svih ljudi koji žive u tom delu Šumadije. To je samo polovina Karađorđa, ali krećemo i sa tom investicijom", kazao je.

Pored toga ove godine kreću da se rade i dva nova puta.

"Pošto ćemo završiti od oktobra meseca put do Požege, od oktobra krećemo da radimo auto-put prema Crnoj Gori, to je treća; i radićemo novi autoput od Požege do Kotromana, to je do Republike Srpske - to je 60 kilometara, ali od toga ćemo 30 sada raditi, u stvari tačnije do Sušice, do Čajetine, čime ćemo povezati i Zlatibor", izjavio je Vesić za B92.net na Kopanik biznis forumu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.