Vesić u Baču: Ove godine u Bač uloženo više od dva miliona evra, gradićemo i put prema Odžacima

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 17:28

Vesić u Baču: Ove godine u Bač uloženo više od dva miliona evra, gradićemo i put prema Odžacima

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na obnovi ulica u opštini Bač.

U Baču je, kako je istakao, ove godine uloženo više od dva miliona evra, dok će se naredne godine graditi put ka Odžacima.

U naselju Vajska, u Baču, odvijaju se radovi na obnovi ulica u samom centru - Maršala Tita, Masarikove i Vuka Karadžića, vredni oko 200.000 evra, naveo je Vesić.

"To su sve investicije kojih nije bilo ranije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer sada imamo sredstava i mogućnosti da ulažemo u takve projekte, da osim u auto-puteve i brze saobraćajnice, gradimo i obnavljamo i lokalne puteve, koje život znači ljudima na lokalu", rekao je Vesić.

Kao najvažnije, najavio je radove na putu Bač - Odžaci, dugom više od 20 kilometara.

"To će omogućiti ovoj opštini jaku i stabilnu vezu sa brzom saobraćahnicom 'smajli', koji počinjemo da gradimo već 13.decembra. Kada se izgradi brza saobraćajnica, to nije dobro samo opštine na samoj trasi, već i za sve one u blizini, koje dodatno povezujemo dobrim putevima", rekao je Vesić.

To, dodao, znači da će ulaganja u Bač naredne godine biti gotovo udvostručena, imajući u vidu dužinu deonice do Odžaka.

"Nastavićemo da ulažemo u lokalne samouprave, posebno kad je reč o većim lokalnim i regionalnim putevima", napomenuo je ministar. Dodao je da se projektuje i brza saobraćajnica Bačka Palanka - Novi Sad, što je put kojim žitelji Bača mogu da idu prema Sremu, Mačvi, Semberiji...

"To je politika saobraćajnog povezivanja zemlje, politika predsednika Aleksandra Vučića, kojom podižemo privredni razvoj. Kada izgradimo lokalni put ili prugu omogućavamo više investicija, a to znači nova radna mesta, razvoj lokalnih biznisa, turizma, da ljudi ostaju da žive u svoim mestima, uz znatno bolji komfor života", rekao je Vesić i dodao da su za sledeću godinu u budžetu opredeljene četiri milijarde evra za izgradnju infrastrukture u Srbiji, više nego sve zemlje Zaoadnog Balkana zajedno.

Predsednik opštine Bač Steva Panić zahvalio je ministru Vesiću što aktivno sprovodi politiku predsednika Vučića i vodi računa o svim delovima Srbije. "Sve što je urađeno i sve što će se tek raditi, znači mnogo građanima Bača", rekao je Panić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vesić u Baču: Ove godine u Bač uloženo više od dva miliona evra, gradićemo i put prema Odžacima

Izvor: B92, 09.Dec.2023, 04:37

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na obnovi ulica u opštini Bač...U Baču je, kako je istakao, ove godine uloženo više od dva miliona evra, dok će se naredne godine graditi put ka Odžacima...U naselju Vajska, u Baču, odvijaju se radovi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.