Vesić: Ukidaju se restrikcije u vazdušnom saobraćaju sa Кinom

Izvor: Beta, 15.Maj.2023, 16:03

Vesić: Ukidaju se restrikcije u vazdušnom saobraćaju sa Кinom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavio je danas da je potpisan memorandum kojim se ukidaju apsolutno sve restrikcije u vezi sa vazdušnim saobraćajem između Srbije i Кine.Vesić je rekao da potpisani dokument omogućava slobodno obavljanje avio-prevoza između Кine i Srbije, bez restrikcija koje su do sada postojale i za kineske i za srpske avio-prevoznike, objavila je Vlada Srbije.Ministar je dodao da se sada omogućava i podela kod-šera, kao i da se ukidaju sve restrikcije u broju sletanja i korišćenju aviona drugih avio-prevoznika."Suština ovog memoranduma jeste u tome da između Кine i Srbije postoji 'slobodno nebo'. Verujemo da ćemo u budućnosti i u drugim oblastima, kao što je trgovina, imati takvu vrstu sporazuma, ali i u ovom slučaju, prvo postižemo rezultate u avio-saobraćaju, što je negde i normalno, s obzirom na to da on uvek ide ispred svih", ukazao je Vesić.Naveo je da se u budućnosti očekuje više letova prema Кini, a ne samo postojeća dva koja ima kineska avio-kompanija prema Beogradu i jedan nedeljno koji iz Beograda kreće prema Кini.Takođe, Vesić očekuje i veći broj građana Кine koji će dolaziti u Srbiju i kao turisti i kao poslovni ljudi, kao i veći broj građana Srbije koji će ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vesić: Ukidanju se restrikcija u vazdušnom saobraćaju sa Кinom

Izvor: Danas, 15.Maj.2023

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić izjavio je danas da je potpisan memorandum kojim se ukidaju apsolutno sve restrikcije u vezi sa vazdušnim saobraćajem između Srbije i Kine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.