Vesić: U junu završetak obilaznice oko Beograda

Izvor: Beta, 02.Apr.2023, 10:22

Vesić: U junu završetak obilaznice oko Beograda

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će u junu biti završena i obilaznica oko Beograda, odnosno njen deo do Bubanj Potoka.Vesić je za Radio-televiziju Srbije rekao da će završetkom obilaznice do Bubanj Potoka biti rasterećenija Gazela i sam centar Beograda, jer će onima koji prolaze kroz Beograd biti dostupna obilaznica u punom profilu.On je rekao da je počelo projektovanje završetka obilaznice, odnosno 31 kilometra puta od Bubanj Potoka do Pančeva, veoma zahtevne deonice na kojoj će biti dva tunela, petlja Boleč i veliki drumsko-železnički most preko Dunava dužine 1.807 metara."To će biti istovremeno i železnička i drumska obilaznica. Time ćemo potpuno završiti obilaznicu oko Beograda. Ko god dolazi iz Banata, Pančeva, Vršca ili Zrenjanina neće morati da ulazi u centar grada, već će preko obilaznice moći da izađe na Bubanj Potok", objasnio je Vesić.Vesić je rekao da će u narednim mesecima biti proširen kružni tok na Novom Beogradu, jer tamo dve trake više nisu dovoljne, a za oko mesec dana počeće izgradnja petlje Jakovo.On je rekao da će do 2025. godine biti završena brza pruga od Beograda do Budimpešte, preko Novog Sada i Subotice, a za četiri godine od Beograda do Niša, kojom će putovanje ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vesić: U junu završetak obilaznice oko Beograda

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2023

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da će u junu biti završena i obilaznica oko Beograda, odnosno njen deo do Bubanj Potoka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.