Vesić: Rešićemo probleme građana sa leve obale Dunava

Izvor: B92, 26.Avg.2019, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Rešićemo probleme građana sa leve obale Dunava

Kotež -- Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je crpne stanice "Reva" u Pančevačkom ritu i radove na kanalskoj mreži u Kotežu koji su počeli danas.

Vesić je kazao da je za čišćenje 69 kilometara kanalizacione mreže država opredellila dva miliona dinara i to nakon što je ovaj deo Beograda obišao predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle poplava.

On je ukazao da se decenijama u ovom delu Beograda nije radilo na tome i da je potreban ogroman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trud i radi da se problem sa kojim su sočeni građani leve obale Dunava dovede u red.

"Prvo počinje čišćenje kanala, istovremeno smo završili pregovore sa Evropskom invsticionom bankom o ugovoru za izgradnju kanalizacije, očekujemo da ćemo u narednim nedeljema potpisati ugovor koji podrazumeva da ćemo na proleće početi sa izgradnjom kanalizacije", rekao je.

Time će se, kaže, rešiti najveći problem u ovom delu grada u kome je otvorena kanalizacija, što, navodi, ne postoji nigde u Srbiji.

Vesić je istakao da na levoj obali Dunava postoji najgušća kanalska mreža u Evropi. Takođe je najavio da će "Srbijavode "u saradnji sa Abu Dabi fondom početi čišćenje 240 kilometara kanala.

Tender za dom zdravlja

Zamenik gradonačelnika je najavio da će u naredne dve nedelje biti raspisan tender za izgradnju Doma zdravlja u Borči koji će se prostirati na 6.500 kvadratnih metara i biće praktično najveći zdravstveni objekat u Beogradu.

"Time ćemo takodje, podići kvalitet života ljudi, idemo korak po korak, ovaj deo grada to zaslužuje... Nikada se niko ovako nije bavio ovim delom Beograda i ovo sve je način da rešimo problem 150.000 ljudi koliko ih živi ovde", naglasio je vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da se nikada ranije nije izdvajalo toliko novca za čišćenje kanala kao sada, i zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću i predstavnicima Grada što su ulozizli trud u to da se opredele sredstva za te namene.

"Imamo odgovornu politiku grada i republike, mi kao opština sugerišemo šta su nam prioriteti a sve u cilju da budemo servis gradjanima", rekao je Jovičić i dodao da je važno što će se posle toliko godina rešsti problem sa fekalnim vodama i kanalizacijom koja prolazi kroz naseljena mesta.

Investicioni ciklus

Direktor JP "Srbijavode" Goran Puzović koje vodi ove radove, rekao je da je čišhcnje kanalizacione mreže u urbanom delu i rekonstrukcija crpne stanice prakrično prva faza a da u naredne dve godine predstoji ozbiljan investicni ciklus. On je kazao da Pančevački rit ne može bez crpne stanice i da se očekuje rekonstrukcija još desetak crpnih stanica.

Puzović je naveo da se očekuje da će se u narednih nekoliko meseci sa Abu Dabi fondom dogovoriti , odnosno potpisati ugovor za čišćenje još 240 kilometara kanalizacije kako bi se modernizovao i taj poljoprivredni deo rita.

"Plan je da u narednih pet godina rekonstruišemo sve objekte u Pančevačkom ritu", rekao je Puzović i dodao da je cilj da se kanali očište od fekalija i vrate prvobitnoj nameni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počelo čišćenje 69 kilometara kanalske mreže na levoj obali Dunava

Izvor: Blic, 26.Avg.2019

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, član Gradskog veća Dragomir Petronijević i sekretar za privredu Beograda Milinko Veličković obišli su danas naselje Kotež i crpnu stanicu Reva gde je otpočelo čišćenje kanalske mreže na levoj obali Dunava.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.