Vesić: MUP će postaviti prolaze za automatsko očitavanje pasoša na aerodromu VIDEO

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 12:57

Vesić: MUP će postaviti prolaze za automatsko očitavanje pasoša na aerodromu VIDEO

Šta se dešava na aerodromu u sezoni kada se najviše putuje?

"Često odlazim na aerodrom jer je moj posao da vodim računa da li svi segmenti u saobraćaju funkcionišu, a aerodrom 'Nikola Tesla' je jedan od najvažnijih objekata u tom smislu", rekao je ministar saobraćaja Goran Vesić na TV Prva.

"Preko aerodroma će ove godine preći preko 7 miliona putnika, samo će Er Srbija imati 3,5 miliona putnika", naglasio je Vesić.

"Mi smo najveći regionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aerodrom. Činjenica je da nije sve funkcionisalo kako treba, ali, ruku na srce, činjenica je da je tako bilo na većini evropskih aerodroma. Problema je bilo i na mnogo većim aerodromima od beogradskog", objasnio je.

Prema njegovim rečima, nakon godina korone i rata u Ukrajini, aerodromi se od toga nisu oporavili, a ovog leta došlo je do ogromnog porasta avio-saobraćaja, za šta aerodromi nisu bili sasvim pripremljeni.

"Kao država uradili smo sve što smo mogli, situacija je bitno bolje, nadamo se da će i koncesionar, ugledna firma Vansi, uraditi sve da aerodrom funkcioniše kako treba", rekao je Vesić i podsetio da je koncesionar uložio blizu 200 miliona evra u rekonstrukciju aerodroma.

"Kontrolisaćemo koliko je zadovoljstvo naših putnika na aerodromu. Zaslužuju da imaju isti tretman kao putnici u Parizu", rekao je ministar.

"Očekujemo da će MUP ubrzo postaviti prolaze za automatsko očitavanje pasoše, bez zaposlenih, gde se pasoši samo skeniraju, što će ubrzati protok ljudi", najavio je.

Opširnije u video-prilogu TV Prva:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.