Vesić: Ako VW dođe...

Izvor: B92, 19.Mar.2019, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: Ako VW dođe...

Ako “Folksvagen” donese odluku da investira u Srbiju, to će biti još jedna potvrda da Srbija ekonomski napreduje, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Od kada je lider SNS-a Aleksandar Vučić postao prvo premijer, a potom i predsednik u Srbiji, otvoreno je više od 185 fabrika, od čega je on lično otvorio oko 100, rekao je Vesić TV Pink i istakao da u tim fabrikama radi oko 40.000 ljudi.

"Mi smo zemlja koja je u prošloj godini privukla više stranih investicija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od svih zemalja bivše Jugoslavije zajedno”, rekao je Vesić i naglasio da je Srbija zemlja koja ekonomski napreduje.

Kako je rekao, Srbija je pokazala da je stabilna zemlja u koju je sigurno investirati novac. Vesić je napomenuo da nasilje plaši investitore i naveo da bivši gradonačelnik Beograda Dragan Djilas piše stranim investitorima i preti im da će da ih otera iz Srbije.

“Mi smo kao zemlja zavisni direktno od investicija. Moramo da se razvijamo i otvaramo radna mesta. Mi smo nezaposlenost prepolovili u odnosu na 2013. godinu, ali ona treba da bude još niža, a to ne može, ako ne otvaramo nova radna mesta”, zaključio je Vesić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.