Verbić: Mnogo toga da menjamo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2015, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić: Mnogo toga da menjamo

Mnogo toga mora da se promeni u Srbiji da bi bili u stanju da vrednujemo rad učitelja i da sagledamo "gde proklizavamo", izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić na otvaranju 29. Sabora učitelja.

Samo mogu da obećam da ćete u Ministarstvu imati maksimalnu podršku, ova borba će trajati, da će biti lako- neće, ali znate i sami da nemamo drugi izbor, moramo da se borimo i svima u drušvu pokažemo koliko smo važni, poručio je Verbić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Izgradnja sistema stručnog usavršavanja, zasnovanog na brojkama, je to što nam treba, istakao je on prvog dana 29. Sabora učitelja u sali Doma omladine.

Međutim, prema njegovim rečima, u Srbiji se još postavlja pitanje da li je stručno usavršavanje potrebno i da li nam treba toliki broj učuitelja.

To nije dobro, moramo da izađemo na kraj i pokažemo da je ovo privreda koja se bavi ljudima, zaključio je ministar.

Predsednica Saveza učitelja Srbije Nataša Nikolić Gajić ocenila je da su učitelji temelj dobrog i kvalitetnog društva.

Ona je napomenula da je Savez učitelja, koji radi na usavršavanju profesionalnih kompetencija prosvetara u Srbiji, sa 57 lokalnih društava, najveća nevladina organizacija, koja se trudi da poveća ugled prosvetnih radnika i organizuje školu po meri đaka.

To nam daje snagu da sugerišemo donosiocima odluka šta i kako poboljšati u praksi, dodala je Gajić.

Na skupu pod nazivom „Unapređivanje nastavne prakse kroz razmenu profesionalnih iskustava“ učestvuje više od 500 učitelja iz cele Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.