Veliko spremanje i u Beogradu

Izvor: Politika, Fonet, 30.Sep.2009, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko spremanje i u Beogradu

– Centar „Pevec” u Beogradu je u fazi restrukturisanja i za mesec i po dana imaćemo potpuno drugačiju sliku. Ceo prodajni prostor selimo u prizemlje, dok na spratu otvaramo šoping centar. Očekujem da ćemo na ovaj način biti atraktivniji za kupce u Srbiji – kaže Dragan Malinović, direktor ovog centra.

Novina u budućem poslovanju ovog trgovca je i smanjen asortiman, ali i pojačana saradnja sa srpskim dobavljačima. Inače, u ovom trenutku u ponudi je 80 >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << odsto robe iz Srbije, a ostatak iz uvoza. Da podsetimo, „Pevec” je poslovanje počeo sa 70 procenata uvoznih proizvoda.

Na pitanje zašto je došlo da ovakve izmene, Malinović kaže da su potrebe potrošača u vreme krize drugačije, kao i da je „Pevecu” ovom trenutku jednostavnije da posluje na ovaj način.

Krunoslava Blaha, portparol „Pevec grupe”, kaže za „Politiku” da je u kompaniji u toku restrukturisanje i da revizorska kuća KPMG već dva meseca radi na „velikom spremanju” kompanije. Izveštaj bi trebalo da bude gotov do kraja ove nedelje, kada će biti poznat i novi plan poslovanja i prometa u narednih 18 meseci.

– U komunikaciji sa medijima smo suzdržani, jer se oko plana poslovanja moraju saglasiti i dobavljači i banke, kao i poverioci – kaže Krunoslava Blaha.

J. A.

[objavljeno: 01/10/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.