Veliko otkriće za Kinu u sred mora

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 17:05

Veliko otkriće za Kinu u sred mora

Kineski državni naftni i gasni gigant CNOOC, otkrio je novu rezervu u Južnom kineskom moru.

Rezerva sadrži preko 100 miliona tona ekvivalenta nafte kako je dokazano na mestu, navodi se u saopštenju kompanije u petak.

Rezerva se nalazi na CNOOC-ovom dubokovodnom naftnom polju Kaiping South u delti Biserne reke u blizini provincije Guangdong i sadrži laku naftu, navodi se u saopštenju, prenosi Telegraf.

CNOOC je mnogo investirao u razvoj kineskih rezervi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nafte i gasa na moru kao deo šireg napora da se nadoknadi opadanje proizvodnje zbog zastarelih kopnenih polja prenosi Rojters.

Kompanija je podigla svoj cilj proizvodnje za 2024. za oko 8% na rekordnih 700 miliona do 720 miliona barela ekvivalenta nafte. Veliki deo ovih rezervi na moru nalazi se u istočnom kineskom Bohajskom moru i Južnom kineskom moru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.