Veliko interesovanje za kupovinu HIP Azotare u stečaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021, 16:00

Veliko interesovanje za kupovinu HIP Azotare u stečaju

Za kupovinu HIP Azotare u stečaju koja je ponuđena po početnoj ceni od pet miliona evra zainteresovano je devet kompanija, objavio je danas Blic Biznis.

Navodi se da su među zainteresovanima koji su otkupili tendersku dokumentaciju domaći privrednici Zvonko Gobeljić i Petar Matijević, kompanije "Viktorija Oil", "Eliksir", "Promist" kao i kompanija Indo Rama sa sedištem u Singapuru.

Rok za otkup prodajne dokumentacije ističe 29. aprila a za uplatu depozita koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je u visini početne cene 4. maja.

HIP Azotara prodaje se kao pravno lice na javnom nadmetanju koje je zakazano za 6. maj.

Ovo je treća prodaja Azotare, a na prve dve bilo je nekoliko otkupa prodajne dokumentacije ali nije bio uplaćen nijedan depozit.

Početna cena na prvoj prodaji bila je oko 5,8 milijardi dinara a na drugoj oko 2,33 milijarde dinara.

Ova fabrika veštačkih đubriva i amonijačkih jedinjenja u stečaju je od 2018. godine a njenu najvažniju imovinu čini proizvodni kompleks od 344 objekta na 50 hektara zemlje u Pančevu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devet kompanija zainteresovano za kupovinu "Azotare"?

Izvor: B92, 28.Apr.2021

Pančevo -- Za kupovinu HIP Azotare u stečaju koja je ponuđena po početnoj ceni od pet miliona evra zainteresovano je devet kompanija...Kako je naveo Blic Biznis, među zainteresovanima koji su otkupili tendersku dokumentaciju su domaći privrednici Zvonko Gobeljić i Petar Matijević, kompanije "Viktorija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.