Veliki problemi ako se sneg bude naglo topio

Izvor: NaDlanu.com, 06.Feb.2012, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki problemi ako se sneg bude naglo topio

BEOGRAD, 6. februara 2012. (Beta) - Direktor Srbijavoda Nikola Marjanović izjavio je u ponedeljak da može doći do ozbiljnih problema ako se sneg bude naglo topio, pogotovo uz padavine, ali da nije moguće predvideti vanredne mere zaštite.

BEOGRAD, 6. februara 2012. (Beta) - Direktor Srbijavoda Nikola Marjanović izjavio je u ponedeljak da može doći do ozbiljnih problema ako se sneg bude naglo topio, pogotovo uz padavine, ali da nije moguće predvideti vanredne mere zaštite.Dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je što su trenutno vodostaji niski, ali nepovoljno je što se reke lede, rekao je Marjanović novinarima nakon predstavljanja projekta Evropske unije o mapiranju plavih zona u Srbiji."Već ima nekoliko tokova kod kojih su zaledjenja veća", istakao je Marjanović i kao primere naveo reke Ibar, kod Kraljeva i Moravu, kod LJubičevskog mosta.Dodao je da je ledeni pokrivač oko pola metra i da će, ako bude povećan, morati da se razbija dinamitom."Ako se led bude topio naglo i uz kiše i padavine, onda smo u ozbiljnom problemu", ukazao je Marjanović.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.