Veliki požar kod Omiša

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Jul.2015, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki požar kod Omiša

OMIŠ - Veliki požar buknuo je sinoć na području Omiša - između Lokve Rogoznice i Mimica. Gori trava i nisko raslinje, a izgorjelo je i jedno parkirano vozilo bez registarskih oznaka.

Do sada je izgorjelo više od 100 hektara borove šume, a u jednom se trenutku tijekom noći vatra približila nadomak kuća.

Trenutno je na terenu 150 vatrogasaca sa 40 vozila iz više od 20 postrojbi sa šireg područja Omiša, Splita i Trogira. Vatrogasci još brane kuće, a rano >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << jutros su im u pomoć stigla dva kanadera, dok pomoć još dva očekuju tijekom dana.

U gašenju vatrene stihije odmaže im i jaka bura koja puše od sredine jučerašnjeg dana.

Zbog požara je prekinut promet Jadranskom magistralom, dionicom Omiš-Dubci u mjestu Lokva Rogoznica. Obilazno se vozi cestom Omiš-Gata-Šestanovac-Dubci, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I dalje gori u Lokvi Rogoznici: Nestalo 100 hektara borove šume

Izvor: Cafe.ba, 04.Jul.2015

Veliki požar u Lokvi Rogoznici nedaleko Omiša još uvijek nije ugašen i do sada je izgorjelo više od 100 hektara borove šume, doznaje se u subotu ujutro od vatrogasaca...Trenutno je na terenu 150 vatrogasaca sa 40 vozila iz više od 20 postrojbi sa šireg područja Omiša, Splita i Trogira. Vatrogasci...

Nastavak na Cafe.ba...

Ugašen požar u Miljkovićima kod Mostara

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jul.2015

Požar koji je u petak oko 14 sati buknuo na području Miljkovića, južno od Mostara, ugašen je jutros u 5:20 sati, priopćeno je iz Županijskog operativnog centra Civilne zaštite...Gorilo je visoko raslinje na požarnoj liniji dugoj oko 3 kilometra, a vatra potpomognuta vjetrom koji je često mijenjao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

BITKA ZA KUĆE: Buktinja kod Omiša guta sve pred sobom

Izvor: Kurir, 04.Jul.2015

Jedno parkirano vozilo bez registarskih oznaka izgorelo je u požaru koji je buknuo u petak uveče na širem omiškom području, a s buktinjom koja se širi bore se lokalni vatrogasci, saopštila je policija...Požar je izbio oko 21.15 sati u mestu Lokva Rogoznica u predelu Ivašnjak...U početku je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.